Grenzen aangeven 👑

Je grenzen aangeven. Voor zoveel mensen heel erg lastig. Voor mij was het (en soms nog) ook lastig.

We willen de ander niet teleurstellen. We willen te graag geven. We zijn bang voor een oordeel.
Wat ook de reden is, je doet jezelf tekort.

Uiteraard mag je geven, maar niet ten koste van jezelf. Daarnaast wordt je nog meer of beter gerespecteerd wanneer je je grenzen aangeeft. Mensen die jouw grenzen niet waarderen zijn de mensen die zelf vaak moeite hebben met grenzen, aangeven- of ze gaan hier structureel bij anderen overheen.

Grenzen aangeven vond ik altijd lastig. Tegenwoordig gaat het me steeds beter af. Hoe komt dat? Ik heb mezelf de belangrijkste persoon in mijn leven gemaakt. Het draait om mij (en m’n kindjes), mijn geluk, mijn vrede, mijn inkomen, ect. Wordt ik er zelf niet beter of vrediger, gelukkiger of gezonder van? Dan is het aan mij om mijn grens aan te geven.

Alleen jijzelf kunt jezelf gelukkig maken! Jij kunt jezelf in veiligheid brengen, jij bent verantwoordelijk voor jouw innerlijke rust en vrede. Niemand anders kan dat voor je doen en niemand anders is voor deze taken verantwoordelijk!

Ja en dan stoot je sommige mensen tegen de borst. Wellicht raak je sommige mensen zelfs kwijt. So what? Dat weegt niet op tegen jouw gezondheid of geluk. Eigenlijk kun je kiezen uit twee opties:
1 - Heb je schijt 💩 aan jezelf?
2 - Heb je schijt 💩 aan de ander?

Ik kan je vertellen dat hoe vaker je optie 2 kiest, hoe meer bevrijd je raakt 🥳! En daarnaast hou je de leukste, waardevolste en prachtigste mensen over in je leven. Mensen die zichzelf ook waarderen en daarbij jou! 😍

Het kan zeker rot voelen in het begin, als je onbegrip of boosheid terug krijgt. Het kan je aan het twijfelen brengen of dat je het allemaal wel goed doet. Zie dit als een test van het Universum. Die vraagt jou: ‘ga je echt beter voor jezelf zorgen?’

Vertrouw op je jezelf, op je lichaam, op je hart. Geef jezelf wat je nodig hebt, want echt niemand anders kan dat voor jou bepalen.

Ik kreeg een aantal cliënten met dit vraagstuk/probleem. En ik vond dat dit zeker even de moeite waard was om op deze prachtige dinsdagochtend te bespreken. Zolang je jezelf niet als waardevol behandeld lieve mensen, gaan anderen jou zo ook niet behandelen. Maak jezelf dus waardevol, prioriteit, de belangrijkste persoon in jouw leven!! 🌹

En.. dikke vette schijt 💩 aan de rest!!!

Wendy Minten
www.Lovely-blessings.nl

#ontvangen #overvloed #balans #waarnemen #voelen #evenwicht #bewustwording #bewustzijn #spiritualiteit #spiritueel #vrouwelijkeenergie #vrouwelijkeondernemer #vrouw #creativiteit #creatief #schrijven #schrijver #inspiratie #motivatie #vrede #liefde #authentiek #keuze #loslaten #frequentieverhogen #moeder

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.