Oplossingen

Vastzitten in gedachten kennen we allemaal wel. Gedachten blokkeren onze weg, door teveel in gedachten te zitten kunnen we soms oplossingen niet zien. Simpel als er geen licht op je derde oog schijnt, is het zicht troebel. Schijnt er weer licht op je derde oog, wordt de oplossingen zichtbaar.

Je derde oog is niet alleen om buitenaardse dingen waar te nemen of zielen uit andere dimensie te zien, voor visioenen of dromen. Nee, je derde oog biedt oplossingen, ideeën, inspiratie. Jou derde oog biedt de oplossing die je niet kunt zien als je teveel nadenkt.

Als ik nadenk over wat voor bericht ik hier ga neer zetten, waarover ik wil gaan schrijven. Dan bak ik er helemaal niks van. Al die gedachten blokkeren mijn derde oog. Ga ik gewoon beginnen en zie ik wel wat er van mijn bericht terecht komt, schrijf ik zo een lap tekst waar je u tegen zegt 😂

Soms ontkom je er niet aan, maak je je zorgen, denk je na over een bepaalde situatie. Dat mag en kan natuurlijk, blijf je iets te lang in hangen in deze gedachten dan worden die gedachtes groter en blijven ze groeien. Uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer en blijf je in diezelfde situatie hangen.

Ook ik heb soms moeite om los te komen van deze gedachten en blokkeer dan inspiratie of oplossingen. De oplossing deze gedachten los te laten is voor mij de natuur in gaan, lange wandelingen maken door het bos. Bewust in trage passen te genieten van het moois om mij heen. Wat ook heel goed helpt is mijn creativiteit uiten, schilderen, tekenen, knippen en plakken. (Bijv een vision board maken)

Je innerlijke kind tevoorschijn toveren kan ook een goede methode zijn. Doe eens gek, maak plezier, lach letterlijk je probleem weg. Ga doen wat jij leuk vind of graag zou willen doen. Ga lekker dansen of zing hard mee op jou favoriete liedje, koop een schommel voor in de achtertuin, wat kan jou het schelen. Laat je lekker gaan en hou jezelf niet tegen, uit je vreugde als een kind.

Meditatie is een staat van zijn. Sommige mensen adviseren dan te gaan mediteren. Voor enkele mensen zal dit ook van toepassing kunnen zijn maar voor veel mensen is deze staat van zijn lastig te bereiken als je al veel in je hoofd zit. (krijg je gedachte maar eens stil in rust) Wat wel bij kan dragen is letten op je ademhaling. Zit je adem hoog, op je borst? Probeer dan te ademen vanuit je buik. Adem diep in door je neus, hou dit enkele tellen vast en adem dan langzaam en rustig uit door je mond. Als je bewust op je ademhaling gaat letten, en dit enkele keren per dag toe gaat passen, zal dit al een hoop rust kunnen creëren.

Vandaag stroomt de inspiratie uit m’n losse mouw. Toch ga ik dadelijk lekker het bos in voor de inspiratie van morgen!

Liefs 💋

Wendy Minten
www.Lovely-blessings.nl

#gedachten #tips #vastzitten #motivatie #inspiratie #derdeoog #oplossingen #spiritualiteit #ondernemen #tarotreader #schrijver #schrijven #spiritueelondernemen #tekstschrijver #schrijven #leven #zelfontwikkeling #zelfliefde #zelfzorg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.