Zelfzorg- zelfliefde- partner

Waarom je geen genoegen moet nemen met een partner die niet of slecht voor zichzelf zorgt.

 

Wanneer jouw partner niet goed voor zichzelf zorgt, kan je partner ook niet voor jou zorgen (of jullie relatie). Je zal dus altijd onafhankelijk en alleen zijn in jullie relatie. Je wil toch totale verbondenheid? Je wil toch een samenwerking en samensmelting? Hoe wil je dit creëren met een partner die niet voor zichzelf zorgt? Hoe wil je veiligheid creëren in een relatie waarin het alleen op jou aankomt?

Iemand die zichzelf altijd wegcijfert voor anderen, zorgt niet goed voor zichzelf. Er kan alleen een evenwicht in geven- ontvangen ontstaan wanneer beide partners in evenwicht en gezond (lichaam- ziel- geest) zijn. 

 

Hoe ziet deze zelfzorg eruit? Gezonde en goede eet-drink patroon, goede zorg voor het lichaam (van binnen en van buiten!), zelfontwikkeling (willen leren en groeien), op tijd rusten en voldoende beweging, gezonde grenzen stellen- voor zichzelf opkomen, van zichzelf (leren) houden- zelfliefde ervaren.

 

Als je partner zich van binnen (lichaam, ziel, geest) niet goed voelt, dan uit zich dat in de buiten wereld. Pas wanneer je allebei gezond, liefde, warmte en veiligheid ervaart, sluit de omgeving zich daarbij aan. Dus pas wanneer je vanbinnen ware overvloed (liefde- warmte- veiligheid- ect) ervaart, zal ware overvloed (succes-geld-liefde- ect) de weg naar jou vinden. 

 

Of je dit nou leuk vind of niet, spirituele bullshit vind of niet.. Dit is altijd de waarheid. Zo werkt het nou eenmaal. Zo werkt de wet van aantrekking. Wanneer jij een topdag hebt en je super gelukkig voelt, gaat dan niet alles ineens een stuk beter? Precies! en dat is de wet van aantrekking. Gelukkig zijn van binnen = geluk ervaren in de omgeving. Alle puzzelstukjes passen dan perfect in elkaar. 

 

Als jij (of partner) niet goed voor jezelf zorgt, kunnen jullie niet voor elkaar zorgen. Jij kan niet voor je partner zorgen en je partner niet voor jou. Er is dan geen ware veiligheid- warmte- liefde. Er is dan geen evenwicht in geven- ontvangen. Je kunt je dan niet kwetsbaar en open naar elkaar opstellen en elkaar geven wat jullie daadwerkelijk nodig hebben (onvoorwaardelijke liefde, want daar begint alles). 

 

Dus voordat je genoegen neem met een partner die emotioneel niet beschikbaar is, zijn/haar gezondheid verwaarloost, zichzelf niet wil ontwikkelen of verdiepen in ontwikkeling van lichaam, ziel en geest, geef deze zorg eerst aan jezelf en heb jezelf lief. Zorg dat je een solide basis hebt, waarop je kunt bouwen in veiligheid en alle kwetsbaarheid. Je bent het waard om absoluut gelukkig en geliefd te zijn- worden. 

 

Wendy Minten

 

ps: niks is zo damn sexy als iemand die zichzelf echt goed verzorgd 😍

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.