Kies je voor angst of voor liefde?

Kies je voor angst of kies je voor liefde?

 

Gister had ik mijn liefste vriendin aan de telefoon en onze gesprekken zijn vaak filosofisch en diepgaand. Zo ook deze keer en ik mocht haar raken met mijn woorden en verhaal over mijn reis. De reis van mijn leven, de reis die mijn leven veranderde. Ook zij heeft een afspraak gepland bij Ilona (www.5meo.net), en ik gun het haar met zoveel liefde, want ze is het waard om met eigen ogen te zien hoe waardevol ze is! 

 

Tijdens ons gesprek bespraken we niet alleen mijn reis, maar ook onze angsten en de keuzes die we daardoor maken. Vaak maken we onbewust een keuze uit angst. Een uurtje later belde ze mij terug op. Eigenlijk met een mooie conclusie, 'wat raar is het, dat we kiezen voor angst, terwijl we ook voor liefde kunnen kiezen". Wie wil nu in angst leven? Wie wil lijden? Toch voelt kiezen voor angst soms veiliger dan een keuze uit liefde. We zijn zo gewend om in die comfortzone van angst te zitten, dat het bijna moeilijk is om voor liefde te kiezen. Hoe kan dat toch? We willen toch allemaal gelukkig zijn en in liefde samenleven? We willen toch allemaal puur vanuit liefde leven? Waarom doen we dat dan niet? Waarom maken we het onszelf en elkaar zo moeilijk?

 

 

Ik zal enkele voorbeelden noemen om het inzichtelijk te maken wanneer je kiest vanuit angst en wanneer je kiest vanuit liefde. 

 

1) Je cijfert jezelf weg voor een ander omdat je bang bent diegene kwijt te raken- je blijft achter die persoon aanlopen- wanhopen op zijn terugkomst. (ik zie dit helaas bij heeel veeeel vrouwen (zogenaamde tweelingziel wanhoop, wordt toch wakker! Jij bent jouw tweelingziel! Ben jij gelukkig dan wordt iedereen gelukkig lieverd!)

In deze situatie kies je dubbel voor angst. Ten eerste zie je de liefde voor jezelf niet en kies je niet uit liefde voor jezelf. Ten tweede de angst om iemand anders kwijt te raken. Besef je dat er vanuit angst geen ware liefde ontstaat. ECHT NIET! Alleen vanuit liefde, kan er liefde ontstaan. Heb jezelf lief! Zorg voor jezelf, alleen jij kan voor jezelf zorgen en niemand anders. Alleen liefde kan zich vermenigvuldigen, liefde kan groeien, liefde creëert, liefde stroomt. 

 

 

2) Je verlaagt de prijzen van je prachtige diensten omdat je bang bent dat anderen de prijs te hoog vinden- vergelijkt jezelf met zogenaamde concurrent (die niet eens bestaat, want jij bent jij!) 

Dus je vind jezelf het niet waard om een goed inkomen te hebben? Sta je niet achter de wijsheid die je verkondigd? Is jouw dienst misschien niet zo waardig of prachtig als je denkt? Weer zijn dit verschillende keuzes vanuit angst. Ook hier weer te weinig zelfliefde, en kun je de waarde van jezelf niet zien, dan zie je de waarde van jouw eigen diensten ook niet. De angst wat andere mensen kunnen denken, of wat ze zouden vinden of dat ze het kunnen betalen, is niet kiezen vanuit liefde. Het is niet interessant wat andere mensen vinden of willen. Wat wil jij? Wat vind jij? Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven? JIJ! Hoe waardevol ben jij? Je hebt niks te maken met die andere mensen, dat is niet jouw probleem. Als andere mensen ook hun innerlijke werk gaan doen en gaan zien hoe waardevol ze zijn, hebben ze geld genoeg om jouw dienst te betalen. Dat mogen die andere mensen zelf doen, jij bent NIET verantwoordelijk voor het geluk van een ander. Wel ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk. Als jij gaat inzien hoe waardevol je bent, gaan andere mensen dat ook zien en dan betalen ze heel graag voor jouw wijsheid. Denken in angst/ tekorten- creëert tekorten, alleen liefde zal vermenigvuldigen. 

 

 

Heel vaak kiezen we heel onbewust voor angst, omdat we het zo gewend zijn om met minder genoegen te nemen of omdat we denken dat we het niet waard zijn. Maar jij bent het aller beste waard! en met minder hoef je geen genoegen te nemen! Gun jezelf de wereld en je krijgt de wereld. Geloof je mij niet? Kies dan vandaag maar voor liefde, pure liefde voor jezelf en maak de keuzes vanuit je hart. Dat is de enige mogelijkheid om het lijden te doorbreken en de aarde liefdevol te maken. Alles begint bij jezelf,  liefde begint bij jezelf, ZELFLIEFDE!

 

 

Wendy Minten

 

PS: Ik kies voor liefde vandaag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.