Egoïstisch

Wat is eigenlijk egoïstisch? 

 

Ik hoop zo met ziel en zaligheid dat het eindelijk aankomt en dat het duidelijk wordt voor jou dat jij waardevol bent! Heel speciaal en hard nodig om het lijden van jezelf en de aarde te doorbreken. Ik heb jou nodig! ja JOU, want alleen samen kunnen wij dit doen, alleen samen ontstaat een liefdevolle samenleving. Wat is daarvoor nodig? ZELFLIEFDE!

 

En ja, wanneer je deze veranderingen gaat doorvoeren/uitvoeren, ga je tegen bepaalde reacties aanlopen. 'Je bent veranderd", "Je bent egoïstisch geworden", "Je denkt alleen maar aan jezelf'. Voor andere mensen gaat het ongemakkelijk voelen dat je echt voor jezelf gaat zorgen en keuzes maakt vanuit zelfliefde. Wellicht worden andere mensen angstig, maar bedenk jezelf: jouw binnenwereld, is jouw buitenwereld. Wanneer je de ballen hebt en doorzet, zal iedereen uiteindelijk veel gelukkiger zijn. Ja! Iedereen, jijzelf, maar dus ook iedereen in je leven. Zie jij in hoe waardevol je bent, gaat de rest van de wereld ook zien hoe waardevol je bent.

 

Patronen en zogenaamde verhalen die diep geworteld zitten in ons systeem hier op aarde maken het lastig om de waarheid te zien. Dat begrijp ik maar al te goed, maar zonder doorzettingsvermogen en strijd gaat deze oorlog niet gewonnen worden! Begrijp me niet verkeerd, deze oorlog draait om liefde en om niets anders dan liefde!!! 

 

Het eerste belangrijke punt dat ik wil meegeven is dat het leven niet hard of moeilijk is. Wij maken het onszelf hard en moeilijk. Kijk maar naar de natuur, het mooiste stukje pure leven. Je plant een zaadje in de grond en deze begint als vanzelf te groeien. Dat zaadje denkt niet na of hij nou zal gaan groeien of niet, dat doet hij gewoon. Zonder moeite, met een beetje regen staat je hele tuin zo vol onkruid! Was dat zwaar? Was dat hard? Was dat moeilijk? Hoe kun je het leven voor jezelf aangenaam maken? Door de natuur zijn gang te laten gaan! Jouw hart is natuur en die wijst je precies de goede weg. Hoe simpel kan het zijn? Hoe makkelijk wil je het hebben? 

 

Wat maakt het dan zou zwaar- moeilijk- lastig- hard?! Verhalen en patronen die wij onszelf en elkaar voorhouden/ aangeleerd krijgen. Verwachtingen van andere mensen, wensen van andere mensen, een zogenaamd verantwoordelijkheidsgevoel voor andere mensen. Hoe klinkt dit voor jou? Klinkt dit niet absoluut belachelijk? Waarom zou jij verantwoordelijk zijn voor het geluk van andere mensen? Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen geluk, jij dus ook voor jouw geluk.

 

Daarnaast zijn veel mensen heel ver van zichzelf verwijderd, ze weten simpelweg niet meer wat ze voelen, wat hun hart daadwerkelijk zegt. Het jaren lang negeren van je eigen hart, laat je verdwalen. Tijd om terug te komen bij jezelf, om weer contact te maken met jezelf. Wie ben jij? Wie ben jij werkelijk? Zet die televisie nou eens uit, stop met scrollen over internet, kom eens tot rust en luister naar de stilte. Stop met je hoofd vol proppen met onzin, ga naar buiten om de zonsondergang te bewonderen. Ga naar buiten om het leven te ervaren.

 

Jij bent natuur en andere mensen zijn ook natuur, die ontwikkelen toch als vanzelf? Als jij je eigen tuin geen water geeft, dan wordt je toch nooit een boom? Waarom zou je iedereen jouw water (liefde) geven en zelf uitdrogen? Regen komt ook als vanzelf uit de hemel, door hoeven wij niks voor te doen. Eindeloze, onvoorwaardelijke liefde zit al in je hart, daar hoef je ook niets voor te doen. Zonder regen heeft dat plantje het waarschijnlijk zwaar, zal hij niet zo sterk en groot worden. Zonder die liefde voor jezelf, zal jij niet groot en sterk worden. Die plant denkt niet aan het plantje naast hem, die zuigt met zijn eigen wortels gewoon het vocht op wat hij nodig heeft, gewoon zonder nadenken, als vanzelf! Dat plantje denkt niet; wat zal de buurman daarvan denken?

 

Wat is nou egoïstisch lieve mensen?! Dat jij voor jezelf zorgt? Of dat andere mensen hun wensen en verwachtingen op jouw bordje gooien? Wat is egoïstisch? Dat jij van jezelf houdt en je eigen keuzes maakt door je hart te volgen? Of dat andere mensen hun keuzes aan jou opdringen? Wat is egoïstisch? Rekening houden met jezelf of rekening houden met een ander? 

 

Waarom doen we dit in hemelsnaam? Waarom zie je niet hoe waardevol je bent en hoe mooi het leven kan zijn als je gewoon je eigen hart volgt? Waarom maken we het onszelf zo zwaar door altijd maar aan andere te denken? Waarom zetten we ons eigen geluk niet bovenaan ons prioriteiten lijstje? Waarom hou je niet van jezelf?

 

Stop met zorgen voor iedereen! ZORG VOOR JEZELF! 

 

Liefs,

Wendy Minten

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.