Boek

Het schrijven van een boek,

Als kind droomde ik al over een eigen boek schrijven en uitgeven. Ik schreef verhalen in notitieboekjes die ik dan aan mijn moeder voorlas. Ook zelf boeken lezen deed ik veel en graag. Uren kon ik verdwalen in letters en woorden, in mijn droomwereld.

 

Nu op zesendertigjarige leeftijd is het er nog steeds niet van gekomen. Nog steeds lees ik graag boeken en schrijf ik elke dag, maar wanneer ik in gedachten neem dat ik een boek kan schrijven weet ik op een of andere manier niet hoe ik moet beginnen. Waar ik dan over zou moeten schrijven lijkt dan ineens ver weg, te lastig, te groot, te ingewikkeld en dan verdwijnt het idee weer ergens achterin de boekenkast.

 

Een tijdje geleden besloot ik een simpel digitaal boekje te schrijven voor mensen die zelf aan de slag willen met het vergroten van bewustzijn om rust te creëren. Dat boekje bestond uit enkele bladzijde omdat ik het kort en bondig wilde formulieren en gericht hulp wilde aanbieden.

 

Echter bleek na de verkoop van één boekje al dat ik iets wilde toevoegen. Ik paste het boekje aan met meer tekst en uitleg. Ik mocht nog enkele boekjes verkopen, en ik bleef het boekje aanpassen want ik bedacht steeds meer waardevolle informatie die ik graag wilde toevoegen. Het idee van een klein en simpel digitaal boekje verdween achterin de boekenkast, het werd een boek!

 

In gedachten was het boek schrijven een heel groot iets, ingewikkeld en lastig. In feite was het helemaal niet ingewikkeld en lastig. Door de eerste stap te zetten en gewoon klein te beginnen, was daar ineens een boek. Een boek dat ik binnen één week geschreven had, en waar ik nog steeds dingen aan wil toevoegen.

 

Natuurlijk ben ik er nog niet, maar dat maakt niet uit. Ik zet gewoon de volgende stap met mijn hart wagenwijd open. Schrijven doe je niet in gedachten, maar juist door alles los te laten en vanuit je hart te werken. Letters op papier te laten versmelten en woorden te laten dansen in je eigen droomwereld.

 

Inmiddels verkoop ik het digitale boekje niet meer, want je begrijpt wel dat ik nog niet klaar ben met schrijven en het script binnenkort bij een uitgever ligt om mijn dromen eindelijk waar te maken! Gelukkig heb ik nog even de tijd... ik hoef alleen maar de volgende stap te zetten.

 

Liefs Wendy Minten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.